16 години строг затвор. Тази присъда чу в Окръжния съд 32-годишният

...
16 години строг затвор. Тази присъда чу в Окръжния съд 32-годишният
Коментари Харесай

Александър застреля 28-г. Фанка, зарови трупа ѝ

16 години непоколебим затвор. Тази присъда чу в Окръжния съд 32-годишният Александър, който умъртви брачната половинка си Фанка в пловдивското село Пъдарско. Той е с две обвинявания – едното е за жестокото ликвидиране, а другото  – за владеене на незаконно оръжие и муниции, оповестява „ Марица “.

По първото арбитър Петко Минев постанови 16 години затвор, а по другото – 3 години. Така е несъмнено едно общо най-тежко наказване 16 години отнемане от независимост при непоколебим режим. Решението предстои на обжалване пред Апелативния съд в града под тепетата.

Александър и Фанка били съпрузи и имали две деца. Те живеели в фамилна къща в Пъдарско. По време на взаимното съжителство убиецът постоянно проявявал ревнивост към брачната половинка си, ограничавал обществените й контакти, а също по този начин й забранявал да напуща дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с дамата по незначителни мотиви и упражнявал принуждение по отношение на нея.

През есента на 2021 г. Фанка се изнесла от семейното жилище и отишла да живее при своята сестра в Пловдив, а след това се върнала в Пъдарско в дома на майка си. Александър неведнъж упорствал тя да се върне при него и децата им, като постоянно я проследявал и заплашвал.

На неустановена дата през месец януари или февруари 2022 г. той я причакал пред работното й място в с. Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, с цел да я върне принудително в дома им. След като не съумял, решил да убие брачната половинка си, за което авансово се подготвил. Той се снабдил с боен револвер и боеприпаси за него.

На 25 ноември 2022 година, към 5 часа сутринта, дамата вървяла към спирка, откъдето се качвала на рейс за работата си. Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад махленски резервоар. Бил облечен с черни облекла, ръкавици, а на главата бил поставил черна маска с формата на череп. Когато се доближила, той я хванал и я прострелял в главата. Фанка умряла на място.

Александър укрил тялото в началото край входа на гробищния парк в селото, а по-късно и в изоставена постройка. Няколко часа по-късно той бил арестуван от полицията.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР